SQS

SQS – Suomen queer-tutkimuksen seura, Sällskapet för queer forskning i Finland r.y. on 7.6.2004 perustettu tieteellinen seura, jonka tarkoitus on edistää queer-tutkimusta Suomessa.

Queer-tutkimus on seuran säännöissä määritelty kriittiseksi sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkimukseksi, esimerkiksi lesbo-, homo-, trans- ja bi-tutkimukseksi sekä heteronormatiivisuuden ja heteroseksuaalisuuden tutkimukseksi.

Yhdistys julkaisee open access -verkkolehteä nimeltä SQS-lehti. Lisäksi se järjestää esitelmätilaisuuksia, tapaamisia ja konferensseja, joista löytyy lisätietoja nettisivuilta. Yhdistys on myös ylläptänyt suomalaisen homo-, lesbo- ja queer-tutkimuksen bibliografiaa (bibliografiaa päivitetään parhaillaan).

Yhdistys pyrkii aktiivisesti verkostoitumaan muiden seurojen ja yhteisöjen, sekä tutkijoiden ja yksiköiden kanssa sekä ottaa osaa tiedepolitiikkaan ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Se pyrkii myös edistämään sellaisten rakenteiden muodostumista, jotka mahdollistavat queer-tutkimuksen teon ja tiedepolitiikan.

Haluatko liittyä seuran jäseneksi? Katso ohjeet.

Seuran säännöt voit lukea täällä.

Seuran hallitus.

Mainokset
%d bloggers like this: